Onderwijs en training

Naast juridisch advies verzorg ik ook onderwijs en trainingen op het gebied van (media)recht en journalistiek.

Graag leg ik daarbij een verbinding tussen enerzijds de regels en toepassing van het recht en anderzijds de dagelijkse, actuele beroepspraktijk van journalisten, redacteuren en andere media-professionals.

Sinds augustus 2017 geef ik les aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam.

Daarnaast doceer ik sinds 2012 op freelance basis het vak ‘juridische zaken’ aan de Christelijke Hogeschool Ede CHE, zowel aan de opleiding journalistiek als de opleiding communicatie. Daarin behandel ik de diverse aspecten van het recht waarmee journalisten en communicatie professionals te maken krijgen, zoals strafrecht, staatsrecht, verbintenissenrecht, ondernemingsrecht, maar ook de auteursrecht, portretrecht, onrechtmatige publicaties, reclame-regels en de Nederlandse Reclame Code.

Voor het Trainersburo in Hilversum heb ik een e-learning cursus auteursrecht ontwikkeld. Zie: http://www.trainersburo.nl

Graag bied ik mij aan voor het verzorgen van lessen, cursussen of andere vormen van training in de praktische toepassing van de wet- en regelgeving op het gebied van media en communicatie.